Třetí FAF bude v říjnu

teplakacka



Jen co jsem se trochu oklepala z náročných, ale příjemných příprav na FAF, už plánuji další. 
Příští Free Art Friday bude v říjnu, tzn. kdo máte zájem vystavit své díla, tvořte, hlašte se. Prosím však všechny, aby si svá díla označili štítky, které najdete zde. Díla také vybavte čímkoliv, aby šla posléze zachytit (háčky, provázky ..., fotky jsme schopni nadále kolíčkovat ..) 

První dvě FAF mě velmi poučili a již plánuji změny, které akci oživí. Jsem moc ráda, že díla vydržela až skoro do 21 hod.. Každý kdo přišel i déle si je mohl prohlédnout, tak tomu nebylo při  první FAF, kde díla zmizela během 5 minut.  Atmosféra byla úžasná a věřím, že všechny vystavující nabila k dalšímu tvoření. Mě určitě ano :)
Není lehké se vzdát věcí, ale ten pocit, že z nich má někdo radost a pověsí si jej domů nebo do kanceláře, je dokonalé ""díky od nového majitele. 

Další FAF bude tedy vylepšena informačním stánkem a hlavně mikrofonem, aby nás bylo slyšet :)

Rádi bychom připravili i nějaký hudební doprovod v době čekání. 

Sdílejte s námi!!!

teplakacka
Máte obraz, fotografii, kresbu, koláž či šperk z páteční FAF? 
Zašlete nám foto kam jste si dílo pověsili.Jsem zvědavá, kde bude motivovat a oko těšit.

 smile emoticon



Free Art Friday dopadlo skvěle díky těmto lidem

teplakacka
Ráda bych poděkovala Venuši ve Švehlovce za úžasné prostory, pomoc, podporu a vstřícnost.
Poděkování patří mým přátelům, kteří v den akce pomohli se vším co bylo potřeba. Miře Slamené za úžasné fotky a pomoc při instalaci.

Ivoně Páleníkové, která vystavovala a zároveň pomáhala s organizací, a navíc celý večer zvládala vše natáčet.
Denise Knížkové, která fotila ve vysokém stupni těhotenství – odvážná žena!

Míše Troškové za její fotografie a „výškové“ instalační práce, a její podporu při zahájení akce, kdy jsem mluvila k davu. Mluvit před tolika lidmi není moje silná stránka J.

Ireně Hrníčkové, která vystavovala a vymyslela dát díla i na stojan na kabáty, v době kdy se hledala každá možnost kam umístit, při nemožnosti zatloukat hřebíky pro zavěšení, to byl geniální nápad. Musím zmínit i  Ireny neskutečnou odvahu, při držení  provazu s čísly děl, při její malé výšce, kdy v poslední chvíli musela provaz pustit, neboť ji hrozilo stržení davem k zemi.

Díky patří i Tomášovi Rajbrovi, který nám vytvořil stěnu a logo FAF, a všem kteří  najednou nezištně pomohli, aby se druhé FAF líbilo vám všem.

A hlavně Ilče, která má semnou velkou trpělivost a pomáhá mi se všema bláznivýma nápadama. Sehnala pro Vás vínko s občerstvením od MaM :)


Přípravy v plném proudu

teplakacka

V rámci organizace FAF, jsme včera byli vybírat vína v námi vybrané vinotéce, která nám na akci zajistí občerstvení.
Pan Sedláček je nejen vinař, ale i renezanční člověk, hudebník, sám kreslí, a pořádá různorodé akce, typu „poetické ponedělí“, Antimácháč apod.
Do jeho vinárny však denně chodí velmi zajímavý lidé. S dvěma z nich jsme se měly možnost včera seznámit a strávit s nimi večer.
Viděli jste film Kawasakiho růže od Jana Hřebejka? Postava japonského malíře, kterého stvárnil sám mistr Isao Onoda, je skutečná. Měli jsme příležitost navštívit jeho byt, ve kterém momentálně pořádá výstavu svých díl. Všechna malířská díla propojuje jedno – a to je život pana Onoda. V jednom z obrazů vidíme racka, který odlétá od jablka,  racek je Onodova maminka, která odlétá od něj – malého jablíčka, v den ten kdy Isao tento obraz maloval, mu bratr telefonoval z Japonska, že maminka umřela … Na dalším vidíte malého Isao v přístavním městečku, ve kterém se narodil, jak vzhlíží do dálky na člun se svým otcem .. Na každém obrazu je motiv jablka .. je v něm Isao, ten svá díla neprodává .. Iaso byl prvním japanologem na Univerzitě Karlově za dob komunismu, skrýval se před Stb, a je to dokonce člověk, který zachránil český chmel, když byl napaden neznámou nemocí … , byl i přítelem V. Havla když ho doprovázel po asijských státech…, a mnoho dalších příběhů jsme včera mohli z úst mistra slyšet …
Tím druhým, kdo nám dal na FAF i své dílo, byl Jaromír Kerbl, člověk s pohnutým osudem, kdy jako mladistvý se skupinou „mániček“ unesl v roce 1972 letadlo … , několik let byl po té vězněn v bavorském Waidenu, kde začal s malováním a mědorytectvím, do  Čech se však vrátil, a dnes maluje každý den. Měli jsme možnost vidět několik obrazů, které barevností křičí radost, ale uvnitř najdete motivy tváří se smutkem vepsaným až na dno akrylové barvi…
Včerejší noc byla natolik inspirativní, že mě dala další chuť nejen do vlastního malování, ale i do všeho co souvisí se světem kultury, alternativy, umění …

Free Art Friday 20.3. 2015 od 19 hod. v krásných prostorách Venuše ve Šlechtovce

teplakacka

Venuše ve Švehlovce je nové kulturní centrum pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad. Venuše je umístěna v historickém sálu ve stylu art deco, jejím architektem je Jan Chládek. Celá budova vznikla v letech 1923-25 a je chráněnou památkou.

Adresa : Slavíkova 22, Praha 3,

Coprights @ 2014, Free Art Friday Praha | Templatelib